Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jihoměstské Palermo: Jedovatá slina z radnice Prahy 11.

Obtěžujeme neomezené vládce Jižního Města. Zajímají nás pozemkové kšefty nevýhodné pro obec. Šťouráme do předražených zakázek. Není divu, že se nám někdo snažil pošramotit pověst. Na podzim se městem šířily dopisy, anonymy a zvěsti, že krademe a korumpujeme investory. Jedovatá slina neusychá ani několik měsíců po komunálních volbách. Nepatřím k lidem, kteří na sobě nechají štípat dříví a vidím jedinou možnou cestu: zveřejnit události druhého říjnového týdne minulého roku.

Týden před komunálními volbami rozjel starosta Mlejnský kampaň proti lidem z občanských sdružení. Nebyl sám. Zdatně mu sekundoval Jiří Janeček, předseda ODS Prahy 11. Však si někteří človíčci v jejich městě příliš dovolovali. Dokonce se odvážili vydávat Jihoměstské noviny. Od jejich roznášení je neodradili ani "psychologové" z posilovny. K dovršení všeho jsme kandidovali v komunálních volbách za Hnutí pro Prahu 11... 

Starosta dopisem oslovil okruh lidi, které považoval za naše možné voliče. Pokud občan v minulosti podepsal petici proti některému z "bohulibých" záměrů radnice, uváděl spolu se jménem svou adresu. Pan starosta tak věděl, koho dopisem oslovit. Sdělení byla poměrně jasná. Občanská sdružení lžou. Nechávají se kupovat investory. Nevěřte jim. To vše na hlavičkovém papíře starosty Mlejnského. RNDr. Kvítek a Ing. Soukupová měli být například korumpováni společností SKANSKA. Výměnou za finanční podporu SKANSKY prý přimhouřili oči nad aktivitami firmy u Milíčova. Jak si ale vysvětlit fakt, že RNDr. Kvítek zrovna před několika týdny vyhrál soudní spor, který firmě SKANSKA zatraceně komplikuje život?

http://www.hpp11.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=86:dopis-generalnimu-editeli-spol-skanska-as-kvli-obvinnim-hpp-11-od-starosty-m-praha-11&catid=36:nejnovejsi-zpravy&Itemid=60

Druhou vlnu špíny tvořily anonymy. Co obsahovaly?

Neplatíme daně. Zpronevěřili jsme dva miliony, tiskneme ke zdi developery a následně je vydíráme. Anonymy se objevily v úterý a ve středu. Den před volbami (čtvrtek) přišla třetí vlna. Jižní Město zaplavil osmistránkový pamflet občanského sdružení Blue World. Všechna předchozí svinstva zde byla přehledně shrnuta. Tady se chlapci dopustili neopatrnosti. Pár týdnů před volbami si nechali Blue World zaregistrovat na Ministerstvu vnitra. Internet je zajímavý nástroj. Nalezení kontaktní adresy mi  trvalo asi minutu. V databázi ministersva se objevil údaj, na který jsem chvíli nevěřícně hleděl. Za ta léta se už ve městě trochu vyznám.

Hádejte, koho na kontaktní adrese najdete? Jiřího Janečka, šéfa místní ODS. V pátek jsme se ho zeptali na zastupitelstvu. Tentokrát nebyl viditelně ve formě. Nejdřív mlžil s jinou adresou v občance (zbytečně, v ulici postavil další dům, bydlí i jinde...). Po chvíli se k Blue Worldu přihlásil.

Dovolím si upozornit na časovou a obsahovou shodu. Anonymy byly roznášeny v úterý a středu. Barevný osmistránkový Blue World ve čtvrtek. Celé odstavce textu jsou téměř shodné s anonymy, což mě vede k domněnce, že oba materiály pochází ze stejného zdroje.  Ono chvilku trvá, než provedete zlom textu, korektury a vlastní tisk. 

Pro zajímavost uvedu pasáž z Blue Worldu, která do detailu odpovídá anonymům:

"...Už v době před šesti lety, při jednání o vybudování ústředny a vysílače mobilního operátora O 2 dokázal, jak hájit zájmy obyvatel starého Chodova, když požádoval 2 mil Kč v případě, že přestane klást odpor výstavbě. Vysílač stojí, 2 000 000 Kč nikdy Štyler nevyúčtoval."

Naprosto krystalická lež. Eurotel tehdy darem kompenzoval zničení starého kurtu a hřiště. Občanské sdružení Chodov použilo dar na vybudování víceúčelového hřiště s umělým povrchem a ještě kompletně rekonstruovalo dětské hřiště stojící opodál.  Má smlouvy i všechny faktury. Vysílací věž, která měla mít výšku cca 60m nestojí. Byla zbytečná díky nápadu z dílny o.s. Chodov. Místopředseda sdružení (Ing. Jan Frey) navrhl technické řešení bez věže a ušetřil Eurotelu okolo 25 milionů...

 Jiří Janeček se po volbách stal na Praze 11 předsedou výboru pro územní rozvoj a životní prostředí. Dohlédne zde na zdárný průběh obchodů s pozemky. Může ovlivňovat míru využití území. V minulých letech seděl v parlamentu a na magistrátu. Před časem se v novinách rozčiloval nad slovním spojením "Jihoměstské Palermo".  No, vážně. Co si to ti novináři dovolují?

Dalibor Mlejnský zastává funkci starosty Prahy 11. Zároveň sedí na magistrátu jako místopředseda finančního výboru a výboru pro bydlení. Kromě toho se pohybuje kolem pozemků. Jak překvapivé!  Najdete ho ve výboru pro územní plánování. To je výbor, kterému předsedá pan Ludvík. Ředitel přes ty "kulichy". Z nemocnice Motol. Mlejnský byl ještě nedávno zmiňován mezi kandidáty na primátora. Podle Mf Dnes je pravděpodobným objednatelem sledování agenturou ABL...

V normální společnosti by Mlejnský s Janečkem skončili neslavně. Jsme v Čechách, takže možná skončím neslavně já. Kartáček na zuby mám pro všechny případy po ruce. Třeba mě ale nezavřou. Proslýchá se, že si developeři brousí zuby na vazební věznici Pankrác. Možná místo ní postaví kanceláře a byty.

Začíná mě děsit osud Prahy i samotného Jižního Města.

Autor: Petr Lukeš | pondělí 21.2.2011 17:24 | karma článku: 25,64 | přečteno: 2874x
  • Další články autora

Petr Lukeš

Přežil jsem setkání s Městskou policií.

Kolty Městské policie nakonec zůstaly v pouzdrech, ale infarkt mě obcházel hned několikrát. Ráno jsem vyrazil z centra Prahy na domluvenou schůzku s mimopražským dodavatelem. Zatímco jsem kličkoval Prahou ke Kobylisům, jeho naložený Tranzit supěl od Hradce. Jsem skoro na místě. Odbočuji k našemu oplocenému areálu a narážím na vozovou hradbu.

31.7.2014 v 14:37 | Karma: 30,82 | Přečteno: 2448x | Diskuse| Ostatní

Petr Lukeš

Domorodci a developer.

Pro kanceláře už není v Praze kam plivnout. Nové přibývají jako houby po dešti. Když se vyskytne překážka v podobě platného územního plánu, prostě se plán za zády lidí ohne. Vždyť jde jen o nějaké barvičky a písmenka. Protistrana (investor, magistrát, městská část, zpracovatelé projektu) vychází z jednoduchého předpokladu. Prostý domorodec sedí doma, žvýká kůže a pomocí lukové vrtačky rozdělává oheň. Pendrek tomu rozumí. Neví, nezná, neumí.

9.7.2014 v 13:23 | Karma: 23,45 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Ostatní

Petr Lukeš

Mrakodrap na Litochlebském náměstí dostal "stopku".

Máme zkušenosti s pražskou mafií jednající ruku v ruce se spřátelenými politiky. Rovněž tak s řadou tvárných úředníků vyzbrojených razítky. Jedno mají společné: předpokládají, že se občan zachová jako nemyslící trouba, kterému zacpou hubu rohlíkem máčeným v pančovaném rumu. Záměr výstavby stometrového mrakodrapu v parčíku nás zaměstnává pátým rokem. Mafiánská část příběhu, která souvisí s prodeji obecních pozemků pod cenou, zatím u soudu neskončila. Možná bude součástí něčeho daleko většího. Vlastní záměr výstavby soudní síní prošel. Dostali jsme ho až před Nejvyšší správní soud v Brně.

23.6.2014 v 8:12 | Karma: 21,42 | Přečteno: 1004x | Diskuse| Ostatní

Petr Lukeš

Zmočení nepoctivých konšelů v řece Vltavě.

V zákonech se tenkrát každý vyznal. Na viditelném místě visel pražský loket, nepoctivec se vykoupal ve Vltavě za přihlížení davu a kousek od Bulhara stála šibenice pro delikventy, kteří přece jen nepochopili. Dnešní praxe je jiná. Zákonů máme, že by se jimi dalo dláždit. Nikdo je nečte. Místo katových pacholků a košatinky s lumpem spatříte na Karlově mostě dav turistů. Šibenice zmizela, zato se můžete U Bulhara dosyta nalokat výfukových plynů. Dávné tradice mají něco do sebe. Proč se k nim, alespoň z části, nevrátit?

20.5.2014 v 10:00 | Karma: 13,35 | Přečteno: 436x | Diskuse| Ostatní

Petr Lukeš

Díky Vám, světlonoši svobody a demokracie.

Nemusím stát frontu na mandarinky a mám za to být vděčný. S dojetím otvírám dveře lednice. Jsou tam, s láskou pěstované, čtyřicet let odpírané sladké plody svobody. Dokonce i banán se krčí v přihrádce. Mandarika a banán, říšské jablko a žezlo, výdobytek demokracie.

29.11.2013 v 8:13 | Karma: 24,81 | Přečteno: 977x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Byla tam snaha mě zpochybnit, řekla Hynková Vrbová u soudu s Cimickým

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  16:18

Je důležité, aby se na oběti sexuálního násilí nahlíželo jako na ty, kterým se má věřit, ne je...

Na sídlišti v Písku někdo zastřelil ročního psa, majitel se teď bojí o děti

23. dubna 2024  16:15

Neznámý člověk za bílého dne střelil vzduchovkou mladou fenku na zahradě na píseckém sídlišti...

Munice, která spustila evakuaci ve Skvrňanské ulici v Plzni, byla nefunkční

21. dubna 2024  20:30,  aktualizováno  23.4 16:14

Policie kvůli nálezu munice ve Skvrňanské ulici v Plzni evakuovala v neděli okolní byty i okolí. V...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. O pátrání informovala na svém webu v úterý...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2180x
Hledám odpovědi. 

Seznam rubrik