Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo stál za sledováním ABL? Byl to starosta Mlejnský (ODS)?

Páteční MF Dnes zveřejnila obsáhlý článek, který se mě tak trochu týká: ABL pokračovala ve sledování i v roce 2010 a já jsem se ji připletl do cesty. Zároveň jsem získal doplňující informace od sledovaného pekaře Štylera. Zaznamenal pozoruhodný úspěch. Již podruhé se  stal cílem fízlování. Poprvé v lednu 2007, podruhé mezi únorem a zářím 2010. Jeden z blogerů ve svém článku poznamenal: Nebylo by důležitější odhalit, kdo si sledování lidí objednal než to, kdo jej realizoval? Zapeklitá úloha. Což takhle nasadit absolventy první třídy? Měli by to zvládnout: 1+1=2.

Musím uznat, že detektiv přistoupil ke sledování zodpovědně. Dokonce si všiml i mě.  Po cestě jsem se bavil s jeho "objektem", takže  mě stopoval až domů. K jeho práci mám drobnou výhradu. V hlášení uvádí, že jsem zašel do růžového rodinného domu. Velmi se přimlouvám za to, aby hlášení opravil. Museli jsme zateplovat a díky fasádě čelím poznámkám kamarádů. Už tři roky ti mizerové rozhlašují, že bydlím v "prasátkovem domku" a já jim trpělivě vysvětluji, že se mýlí, že fasáda není růžová, nýbrž lososová. Málem mi to začali věřit a teď do toho hodí vidle nějaký fízl se svým hlášením...

Vlastně mám ještě jednu výhradu. Na naši zahradě stál Ford Focus, jehož SPZ si detektiv snaživě zaznamenal. Patří jednomu ze zmiňovaných přátel, takže by mě velice mrzelo, kdyby ho případně někdo poškodil. Vůbec přitom nejde o planou obavu. Ničení aut je u nás oblíbenou kratochvílí. Alternativou bývá přepadení.

První vlna: kdo byl sledován v roce 2006-2007?

Podle sdělovacích prostředků šlo o "sledování politiků ODS". Ve skutečnosti je to jinak. Někteří ze sledovaných se politikou vůbec nezabývali. Byli to lidé, kteří mohli zkřížit plány tehdejšího uchazeče o post starosty- Dalibora Mlejnského (ODS). Bártovo krkolomné vysvětlování a lednová omluva Nečasovi je jen jedna velká koncentrovaná lež. Bárta si prý prověřoval radnici Prahy 11. K smíchu. Detaily najdete v mém blogu "Omluva Víta Bárty. Pohádka pro premiéra." http://lukes.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=200650 

Kdo byl sledován tentokrát (rok 2010)?

Známe dvě jména: Ing.Jiří Štyler a Ing. Ladislav Kos. Štyler pekl cukroví, Kos byl povoláním chemik. Oba pánové se na rozdíl od profesionálních politiků živili a živí prací. Působili v místních občanských sdruženích.Štyler i Kos patří mezi nejvýraznější oponenty starosty Dalibora Mlejnského-, přítele Víta Bárty, tehdejšího majitele ABL. Štyler a Kos kladou odpor podezřelým developerským záměrům, které prosazuje radnice starosty Mlejnského. Mlejnský se snaží pod cenou rozprodávat městské pozemky a zastavět každé volné místo Prahy 11. Štyler a Kos poukazují na nezákonné postupy a propojení radnice s developery. Druhá vlna sledování (Štyler byl v hledáčku už v roce 2007) byla zahájena v okamžiku, kdy se zvedl prudký odpor proti záměrům Mlejnského a občanská sdružení začala připravovat účast v podzimních komunálních volbách.  Udělala to pod záštitou politické strany: Hnutí pro Prahu 11. Samotná sdružení mají politickou činnost zapovězenu zákonem.

Jaká byla činnost sledovaných v roce 2010?

V roce 2010 nebyli Kos se Štylerem členy zastupitelstva, ale vyvíjeli docela účinný tlak: Spolu s dalšími lidmi organizovali petici proti zmanipulovaným prodejům pozemků, nebo předimenzovaným plánům developerů. Účastnili se demonstrací proti záměrům radnice, kauzy Jižního Města prezentovali v televizních publicistických pořadech a tisku, podíleli se na vydávání Jihoměstských novin. Nevynechali jediné zasedání zastupitelstva. Nebáli se zveřejňovat nepříjemná fakta. V dubnu 2010 se podíleli na svolání "mimořádného" zastupitelstva, které projednávalo již odsouhlasený záměr prodeje pozemků na Litochlebském náměstí. Akce je od samého počátku v rozporu se zákonem, což si dovolím tvrdit přesto, že došlo k odložení dvou trestních oznámení. Policie ČR se nenamáhala hnout prstem přesto, že jde o evidentní tunelování obecního majetku.  Ne, není neschopná. Je ochromena zásahy politiků. Většina případů díky tomu končí pod kobercem.

Kdy probíhala druhá vlna sledování? 

Mezi únorem a zářím 2010. V únoru 2010 bylo zřejmé, že na Jižním Městě působí dobře organizovaná skupina lidí, která v té době zahájila kampaň proti přípravě zmanipulovaného prodeje pozemků. Skupina byla schopná ohrozit Mlejnského a následně ovlivnit komunální volby. Konec sledování se kryje s prozrazením předchozí sledovací akce ABL, která probíhala v roce 2006-2007. Do komunálních voleb zbývalo několik dní. Bárta se zpočátku tvářil, že ABL nikoho nesledovala, Mlejnský použil ABL jako štít a předstíral, že byl sám obětí sledování ABL. Sledován samozřejmě nebyl.

(viz http://lukes.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=200650). 

Souputník Janeček přizvukoval a oba za původce sledování označovali politiky TOP 09. Ti ovšem na rozdíl od nich s Bártou neudržovali přátelské styky.

Proč sledování?

Vzhledem ke způsobu práce detektiva mohlo mít dva cíle:

1) zmapování zvyků a pohybu zájmových osob

2) získání kompromitujících údajů

Přepadení Ing. Štylera, poškození auta Ing. Kose. 

Zvláštní shodou okolností se oba pánové stali cílem útoků na zdraví a majetek. Případy se odehrály právě v době, kdy probíhalo jejich sledování. První přišel na řadu Ing. Kos. V květnu 2010 mu někdo prořezal pneumatiky a poškodil skla. O měsíc později bylo hůř. V pondělí, 28. června, jsem o pár desítek minut minul sanitku, která vezla Ing. Štylera do nemocnice. Stal se obětí nečekaného útoku. Neznámý muž ho  paralyzerem poslal k zemi, kopl do obličeje a zmizel.  Akce se odehrála za garáží Štylerova domu. Stejná místa a ve stejné době monitorovali nasazení fízlové. Věděli o každém kroku obyvatel od budíčku po večerku.

Kdo si objednal sledování ABL?

Odpověď je patrně zřejmá z předchozích řádků. Na tuto otázku již ostatně odpovídala MF Dnes. Kmenta byl diplomatický: prohlásil, že nemá přímé důkazy, ale jako pravděpodobného objednatele sledování z let 2006-2007 označil právě starostu Mlejnského (ODS). Naprosto nepochybuji, že se na sledování Mlejnský podílel.  Usvědčuje ho řada  nepřímých důkazů. Jejich řetěz lze jen těžko narušit. Události, kterých jsem byl svědkem doplňují fakta zveřejněná sdělovacími prostředky. Jsem přesvědčen, že Mlejnský nebyl sám. Druhým podezřelým je předseda oblastního sdružení ODS- Jiří Janeček. Oba jmenované považuji zároveň za původce nově odhaleného sledování z roku 2010.

Co dělal Mlejnský s Janečkem v době sledování?

 Zbrojili na komunální volby. V souvislosti s tím se usilovně pokoušeli o diskreditaci občanských sdružení a Hnutí pro Prahu 11. Mlejnský rozeslal na hlavičkovém papíře starosty sérii pomlouvačných dopisů. V jednom z nich například tvrdí, že jsme na výplatní listině společnosti SKANSKA. Ve stejném okamžiku se na Jižním městě objevila série anonymních letáků a tisíce výtisků nechutného pamfletu (Blue World) pocházejícího z dílny předsedy oblastního sdružení ODS Jiřího Janečka. S autorstvím anonymů to není složité. Najdete v nich naprosto stejné odstavce, jako ve zmíněném pamfletu. Do schránek se dostaly jen dva dny před vydáním Blue Worldu a to prostřednictvím  neopatrných mládenců, od kterých vede jasná stopa k Mlejnskému a Janečkovi. Všechny uvedené tiskoviny šíří lži o Ing. Štylerovi a dalších odpůrcích radnice. Případ popisuji podrobněji v blogu s názvem "Jihoměstské Palermo: jedovatá slina z radnice Prahy 11". Buďte opatrní, může se vám udělat zle.

zde: http://lukes.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=177452

V normální společnosti by si Dalibor Mlejnský a Jiří Janeček už nikdy ani neškrtli, u nás rozhodují o budoucnosti města a miliardovém majetku. Není bez zajímavosti, že Policie ČR naše trestní oznámení opět odložila. Důkazy jsou přitom tak jasné, až se tají dech.

V minulých dnech získala radnice Prahy 11 anticenu za omezování přístupu k informacím. Ocenění si vysloužila díky zrušení přímých přenosů z jednání zastupitelstva a znemožnění přístupu k webovému archivu dřívějších zasedání. Proč to udělala? Jednalo se o snahu zakrýt propojení Bárty, ABL a místních politiků ODS. 

Autor: Petr Lukeš | úterý 4.10.2011 14:32 | karma článku: 25,49 | přečteno: 2547x
  • Další články autora

Petr Lukeš

Přežil jsem setkání s Městskou policií.

Kolty Městské policie nakonec zůstaly v pouzdrech, ale infarkt mě obcházel hned několikrát. Ráno jsem vyrazil z centra Prahy na domluvenou schůzku s mimopražským dodavatelem. Zatímco jsem kličkoval Prahou ke Kobylisům, jeho naložený Tranzit supěl od Hradce. Jsem skoro na místě. Odbočuji k našemu oplocenému areálu a narážím na vozovou hradbu.

31.7.2014 v 14:37 | Karma: 30,82 | Přečteno: 2448x | Diskuse| Ostatní

Petr Lukeš

Domorodci a developer.

Pro kanceláře už není v Praze kam plivnout. Nové přibývají jako houby po dešti. Když se vyskytne překážka v podobě platného územního plánu, prostě se plán za zády lidí ohne. Vždyť jde jen o nějaké barvičky a písmenka. Protistrana (investor, magistrát, městská část, zpracovatelé projektu) vychází z jednoduchého předpokladu. Prostý domorodec sedí doma, žvýká kůže a pomocí lukové vrtačky rozdělává oheň. Pendrek tomu rozumí. Neví, nezná, neumí.

9.7.2014 v 13:23 | Karma: 23,45 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Ostatní

Petr Lukeš

Mrakodrap na Litochlebském náměstí dostal "stopku".

Máme zkušenosti s pražskou mafií jednající ruku v ruce se spřátelenými politiky. Rovněž tak s řadou tvárných úředníků vyzbrojených razítky. Jedno mají společné: předpokládají, že se občan zachová jako nemyslící trouba, kterému zacpou hubu rohlíkem máčeným v pančovaném rumu. Záměr výstavby stometrového mrakodrapu v parčíku nás zaměstnává pátým rokem. Mafiánská část příběhu, která souvisí s prodeji obecních pozemků pod cenou, zatím u soudu neskončila. Možná bude součástí něčeho daleko většího. Vlastní záměr výstavby soudní síní prošel. Dostali jsme ho až před Nejvyšší správní soud v Brně.

23.6.2014 v 8:12 | Karma: 21,42 | Přečteno: 1004x | Diskuse| Ostatní

Petr Lukeš

Zmočení nepoctivých konšelů v řece Vltavě.

V zákonech se tenkrát každý vyznal. Na viditelném místě visel pražský loket, nepoctivec se vykoupal ve Vltavě za přihlížení davu a kousek od Bulhara stála šibenice pro delikventy, kteří přece jen nepochopili. Dnešní praxe je jiná. Zákonů máme, že by se jimi dalo dláždit. Nikdo je nečte. Místo katových pacholků a košatinky s lumpem spatříte na Karlově mostě dav turistů. Šibenice zmizela, zato se můžete U Bulhara dosyta nalokat výfukových plynů. Dávné tradice mají něco do sebe. Proč se k nim, alespoň z části, nevrátit?

20.5.2014 v 10:00 | Karma: 13,35 | Přečteno: 436x | Diskuse| Ostatní

Petr Lukeš

Díky Vám, světlonoši svobody a demokracie.

Nemusím stát frontu na mandarinky a mám za to být vděčný. S dojetím otvírám dveře lednice. Jsou tam, s láskou pěstované, čtyřicet let odpírané sladké plody svobody. Dokonce i banán se krčí v přihrádce. Mandarika a banán, říšské jablko a žezlo, výdobytek demokracie.

29.11.2013 v 8:13 | Karma: 24,81 | Přečteno: 977x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2180x
Hledám odpovědi. 

Seznam rubrik